Vacatures leerlingen & stagiaires

De loopbaan van Angela

Angela begon in 2008 bij Zinzia als woonzorgbegeleider. "Ik vond mijn functie leuk, maar ik wilde meer voor de bewoners kunnen betekenen," vertelt Angela. "Soms moest ik bewoners laten wachten omdat ik bepaalde handelingen niet mocht uitvoeren. Dat vond ik moeilijk. Gelukkig kan dat nu wel als helpende (plus)."

In mei 2023 rondde Angela de interne opleiding tot helpende (Assisteren Zorg en Welzijn) succesvol af. In 10 weken leerde ze hoe kan begeleiden en verzorgen bij bijvoorbeeld in en uit bed komen, aan- en uitkleden en bij bewegen. Dit smaakte naar meer, dus besloot Angela om verder te gaan met dagtraining medicatieveiligheid, waardoor ze ook een aantal medicijnen mag geven aan bewoners. Daarna volgde ze in 4 maanden de opleiding tot helpende plus, waardoor ze nog meer medische taken kan uitvoeren.

Binnenkort start Angela met de interne opleiding tot verzorgende (niveau 3). Deze opleiding duurt 1.5 jaar en hierin gaat de medische zorg nóg een stapje verder. 

 “Omdat we les krijgen bij Zinzia, voelt het niet echt als naar school gaan. Dat was voor mij wel belangrijk. Ik vind het wel spannend, de opleiding tot verzorgende, maar ik ga er met frisse moed tegenaan!”
Angela
Helpende plus